Skip to content

Ingyenes felmérés - Optiklíma Kft

A felmérés fontos lépés, mert így a készülék esztétikai, és energetikai szempontból is megfelelő helyre kerülhet. Ingyenes felmérés: +36 30 551 8262

Ingyenes helyszíni felmérés, tanácsadás, és személyre szabott árajánlat. Hozza ki a legtöbbet klímájából! Kérje szolgáltatásunkat, és élvezze az Ön számára legkomfortosabb, ideális hőmérsékletet az otthonában. Minden klímával, és telepítéssel kapcsolatban felmerülő kérdést személyesen megbeszélünk.

Az ingyenes felmérés igénylésének lépései.

Telefonos, vagy email-es egyeztetés után követő lépésben, Önnél személyesen, és díjmentesen felmérjük a helyszínt.
Ajánlatot teszünk energetikai, és komfort szempontból, hol lenne a legalkalmasabb a készülék elhelyezése.

Előre pontosítjuk merre, és milyen módon szeretné majd a kültéri, és beltéri egységet összekötő dekorcsatorna kialakítását, és a cseppvíz elvezetését.
A kültéri egység elhelyezésének is lehet több módja egy családi háznál, lehet akár tetőre, falra, és földre is rakni.
A cseppvizet érdemes gravitációs módon lejtésben kivezetni.

ingyenes felmérés

Léteznek cseppvízszivattyús megoldások, azonban ezekkel sok gond szokott lenni, így ezt nem javasoljuk, ha van mód lejtésben való kivezetésre. Ez egy fontos lépés, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni, és képet kapjunk arról milyen szempontokat érdemes figyelembe venni

Pár példa a figyelembe vett szempontokból:

  • nem érdemes szekrény fölé helyezni a beltéri egységet. Későbbi szerelés, vagy karbantartások alkalmakor nehezen hozzáférhető lenne, illetve a levegő áramlást befolyásolja. Persze vannak esetek, amikor sajnos nincs egyéb lehetőség.
  • beltéri egységnél figyelnünk kell arra, hogy ne fújja közvetlen ránk a levegőt, ezzel rontva a komfortérzetet
  • nem érdemes nagyobb teljesítményű klímát választani szűk folyosóra abban bízva hogy majd elegendő levegő áramlik szobánkba. A klíma az adott helyiségben amint eléri a kívánt hőmérsékletet, leszabályozza magát, vagy akár le is áll teljesen. Ebben rejlik a takarékossága, és ezért érdemes inkább két kisebb teljesítményűt választani szeparált lakás esetében.
  • lépcsőfordulókba sem érdemes klímát tenni olyan megfontolásból, hogy majd mindkét szintet ellátja a kért levegővel. A meleg levegő mind a felső szintre fog menni fizikájából adódóan, a hűtésnél pedig minden hideg levegő az alsó szintre.

Ezek, és hasonló szempontok miatt egy ingyenes felmérés hasznos lehet. Akadnak azonban olyan egyszerű esetek, amikor nincs szükség felmérésre. Ilyen például, ha egy helyiséget, szobát szeretne klimatizálni, vagy nem szeparált lakásról van szó. Ehhez elég egy telefonos egyeztetés, ahol már csak a klíma telepítés időpontját kell megbeszélni.

Felmérés kérése, és kapcsolat felvétel itt: Kapcsolat

Egyéb telepítéssel kapcsolatos kérdéseire itt is választ kaphat: Klíma telepítés

Mindent a klímáról: Légkondicionáló – Wikipédia

Klíma szerelő Budapest – Optiklíma Kft – +36 30 551 8262