Skip to content

Klíma telepítés Budapest – Optiklíma Kft

A kiválasztott berendezést díjmentesen kiszállítjuk és telepítjük végleges helyére. Klíma telepítés Budapest: +36 30 551 8262

Azonnali segítség, Klíma telepítés Budapest: +36 30 551 8262. A klíma telepítés minden esetben szakszerű munkát igényel, hogy a berendezés hosszú élettartammal és optimális teljesítménnyel működhessen. Az ezzel járó költségek azonban gyorsan megtérülnek a magasabb életminőség, és a komfortérzet növekedése révén. Segítünk Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb klímaberendezést az igényei, és a helyszín alapján. A klímaszerelés, klíma telepítés aktuális árait a fenti ÁRAK menüpontban találja.

Rejtett hűtőköri csövezés

Vannak akik félnek ettől a lépéstől, hogy túl nagy felfordulással, és kosszal jár.
Ez csak abban az esetben van így, ha valaki szeretné falba rejteni az oldalsó irányú hűtőköri csövezést! Ilyenkor a horonymarás rengeteg finom porral jár, még porszívóval is.
Ezt viszont nem szoktuk ajánlani, olyan lakásokban ahol már életvitelszerűen élnek, kivéve, ha nagy felújítás, vagy festés előtt állnak.

klíma telepítés

Néhány gondolat a klíma telepítésről

A fehér dekorcsatorna, amiben elrejtjük a kültéri, és beltéri egységet összekötő csövezést, esztétikus, és festhető is akár, így festés után teljesen beleolvad környezetébe.

A klíma telepítése során végig törekszünk, a legkevesebb porral dolgozni, ehhez ipari porszívót használunk. Javasolt azonban így is a munkaterület körül elpakolni (minimális fúrási törmelék, és a hozzáférhető felszerelési pontok miatt).

A beltéri egységet a mennyezettől legalább 10cm-re kell elhelyezni a szerelhetőség miatt, illetve innen szívja a klímánk a levegőt.

A hűtőköri csövezés vegytiszta rézcsőpárral készül, amik gyárilag párazáró szigeteléssel vannak ellátva. Ezeket esztétikus lekerekített fehér dekorcsatornába rejtve szereljük, méretük 65x50mm.
Utolsó lépésként a kültéri egység elhelyezése következik, mely kérésre falra, illetve földre is kerülhet.

A megfelelő kültéri egységet tartó konzolról, és rezgéscsillapító gumibakokról mi gondoskodunk, amit a telepítése ára szintén tartalmaz.

A telepítés díja tartalmazza:

 • a megrendelt készülék helyszínre való kiszállítását
 • kültéri egység fali konzolját
 • kültéri, és beltéri konzolok szakszerű rögzítését
 • 1 főfal áttörését (tégla, beton)
 • esztétikus csövezést elrejtő fali dekorcsatorna kiépítését
 • dekorcsatorna irányváltó, és végzáró idomait
 • cseppvíz gravitációs úton való elvezetését
 • szigetelt vegytiszta rézcsőpár kiépítését
 • elektromos betápláló hálózat, és a vezérlés kiépítését
 • rendszer vákumolását
 • rendszer beüzemelése
 • felhasználó tájékoztatása a klíma működéséről
 • a szerelők kiszállását, és munkadíját
 • anyagdíj mely tartalmazza 3m-ig (kültéri, és beltéri egység közötti távolság): a rézcső, betápláló elektromos kábel, kommunikációs kábel, cseppvízcső, és kültéri tartó konzolt

Anyagdíj 3 méter felett, méterenként 8500Ft.+ Áfa / Araink – (optiklima.hu)

Az általunk forgalmazott gépek mind magyar nagykereskedésből vásárolt, magyar garanciával rendelkező gépek! A garancia a választott márka által vállalt 5, vagy 10 év.

Levonulás után igyekszünk a helyszínt olyan állapotban vissza adni önnek ahogy átvettük, végig törekszünk a tiszta munkára.

Szakembereink a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált hivatalos szerelők.

Telepítés időpont kérése, és kapcsolat felvétel itt: Kapcsolat

Mindent a klímáról: Légkondicionáló – Wikipédia (wikipedia.org)