Skip to content

Klíma szerelés Budapest, Pest megye - Optiklíma Kft

Néhány fontos szempont, amiről tájékozódjunk a klímaszerelés megkezdése előtt. Klíma szerelés Budapest, Pest megye: +36305518262

Előnyök, és a kis betűs részek, amikre érdemes odafigyelnünk, még ha szeretnénk is minél olcsóbban megúszni a szerelés költségét. Klíma szerelés Budapest, Pest megye reális áron.
Ha bármiben segíthetünk, keressen minket a fenti telefonszámon, vagy írjon emailt. 

A klíma szerelés, és amire figyeljünk:

Azaz az apró betűs rész, cikkünk reméljük segít abban Önnek, hogy ne utólag szembesüljön előre nem kalkulált költségekkel.
A klíma energiahatékony hűtési-fűtési megoldásnak számít mindennapjainkban, ezért kiemelt jelentőséggel bírnak modern otthonainkban. Ahogy a nyári hónapok egyre forróbbá válnak, a klímaberendezések nem csak a kényelmet biztosítják, hanem segítenek fenntartani az ideális hőmérsékletet, és páratartalmat otthonunkban.

Klímaszerelés Budapest - Optiklíma Kft

Ezenkívül a megfelelően felszerelt klíma rendszerek, amellett hogy nyáron komfortosabbá teszik otthonunkat annak lehűtésével, a téli hónapokban mutatja meg igazán költséghatékonyságát.
A klímával való fűtés, a régi rendszerekhez viszonyítva jelentősen energiatakarékosabb megoldással szolgálnak, ami rövid távon, akár egy téli szezon alatt is érezhető költségmegtakarítást eredményezhet a háztartások számára.

Mire figyeljünk:

A klíma szerelés első lépése a megfelelő készülék kiválasztása. Fontos, hogy olyan klíma berendezést válasszunk, amely megfelel az adott helyiség méretének, illetve hűtési-fűtési igényeinek. Ezenkívül figyelembe kell venni az energiahatékonyságát, és az egyéb speciális funkciókat is. Ezek közé tartozik a beépített párátlanító, antibakteriális szűrő, vagy a távoli vezérelhetőség, és ultra csendes üzemmód is.

Klíma felszereléséhez célszerű szakember segítségét igénybe venni. Így biztosítható, hogy a klíma rendszer megfelelően működjön hosszú távon, a lehető legjobb hatékonysággal.
Fontos feltétele annak is, hogy garanciánk érvényes legyen, ezért kizárólag a nemzeti klímavédelmi hatóság által jóváhagyott szakemberek telepíthetik a készüléket.
A szakember az ingyenes felmérés során felméri az adott helyiséget, és kiszámítja a szükséges hűtési-fűtési igényt, hogy a megfelelő méretű klíma legyen otthonába felszerelve. Emellett gondoskodik a klíma optimális elhelyezéséről, valamint a rendszer megfelelő beállításairól.

A klíma telepítés mellett, hatékonyság növelő tényezővel bír, a megfelelő szigetelés is. A helyiség megfelelő szigetelése, segít minimalizálni az energiaveszteséget, és hatékonyabban fenntartani a kívánt hőmérsékletet.
A nyílászárók, és a helyiségek szigetelésére szolgáló anyagok alkalmazása javíthatja a klíma rendszer hatékonyságát, és csökkentheti az energiafelhasználást.
Fontos, hogy nagyon nézzük meg mit tartalmaz a telepítési ár!

A szezon közeledtével, sokszor futunk bele egymás alá licitáló olcsó klíma szerelési árakba, akciókba, de nagyon lényeges, hogy miközben csökkennek az árak, egyre kevesebb alapvető anyagot, szolgáltatást foglalnak magukba. Hozzáteszem olyanokat, amik mindenképp szükségesek a rendszerünk működéséhez, vagy esztétikus megjelenéséhez (ezek persze utólag kerülnek a számlánkra).
Erre hozhatnánk példákat, hogy már a kötelezően előírt hűtőköri hossz sincs benne, ami majd a helyszínen kerül felszámolásra, vagy láttunk már dekorcsatorna nélküli ajánlatot, ami szintén felárnak számít! Sokszor a cseppvíz, és a betápláló hálózat esztétikus elvezetése is külön költség ezeknél az olcsó telepítési áraknál.

Ez nem igazán tartom korrektnek, hiszen a klíma szerelés során ezekre mindenképp szükség van, a rendszer megfelelő működéséhez, illetve az esztétikus megjelenéshez, de az ügyfél csak utólag fog szembesülni, amikor a számla elkészül, hogy nem annyi a végösszeg, mint amivel a hirdetésben találkozott.
Persze ezek külön megtalálhatóak legtöbbször, az adott cég oldalán úgymond “apró betűs résznél” csak ezt kevesen olvassuk el, aztán jön a “hoppá”.

Nálunk az alábbiakat tartalmazza a szerelési ár.

A klímaszerelés díja tartalmazza:

 • a megrendelt készülék helyszínre való kiszállítását
 • kültéri egység fali konzolját
 • kültéri, és beltéri konzolok szakszerű rögzítését
 • 1 főfal áttörését (tégla, beton)
 • esztétikus csövezést elrejtő fali dekorcsatorna kiépítését
 • dekorcsatorna irányváltó, és végzáró idomait
 • cseppvíz gravitációs úton való elvezetését
 • szigetelt vegytiszta rézcsőpár kiépítését
 • elektromos betápláló hálózat, és a vezérlés kiépítését
 • rendszer vákumolását
 • rendszer beüzemelése
 • felhasználó tájékoztatása a klíma működéséről
 • a szerelők kiszállását, és munkadíját
 • anyagdíj mely tartalmazza 3m-ig (kültéri, és beltéri egység közötti távolság): a rézcső, betápláló elektromos kábel, kommunikációs kábel, cseppvízcső, és kültéri tartó konzolt

Anyagdíj 3 méter felett, méterenként 8500Ft.+ Áfa.
Klíma telepítés ÁRAK klikk ide.

Az általunk forgalmazott gépek mind magyar nagykereskedésből vásárolt, magyar garanciával rendelkező gépek! A garancia a választott márka által vállalt 5, vagy 10 év.

Levonulás után igyekszünk a helyszínt olyan állapotban vissza adni önnek ahogy átvettük, végig törekszünk a tiszta munkára.

Szakembereink a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált hivatalos szerelők.

Telepítés időpont kérése, és kapcsolat felvétel itt: Kapcsolat

Mindent a klímáról: Légkondicionáló – Wikipédia