Skip to content

Klíma karbantartás, klíma tisztítás Budapest – Optiklíma Kft

A készülék karbantartás a garancia feltétele, elhanyagolása klímánk fogyasztását is növeli. Klíma tisztítás Budapest: +36 30 551 8262

A hűtésre használt klíma leállítása után a hideg felületeken páralecsapódás jön létre. Ez az a vizes felület, amibe később beletapad a por, és ez a réteg ami idővel gondot okozhat, ha nem tartjuk tisztán (Lásd a lenti képen). A karbantartás során a szakemberek ellenőrzik a rendszer működését, kitisztítják a szűrőket, és szükség esetén javításokat végeznek. Klíma tisztítás Budapest és Pest megye teljes területén.

A klíma tisztítás elmaradásának hatása a  szűrőkön, és fém felületeken megtapadó por

Ezt a porosodást úgy kell elképzelni, mint amikor egy nyári napon, a hűtőből kiveszünk egy hideg üdítőt, szinte azonnal lecsapódik az üvegen a levegő páratartalma.
Ugyan ez történik klímánk belsejében is, ezért szoktuk javasolni, hogy ne kapcsoljuk ki egyből, hanem pár percig járassuk sima ventilátor üzemmódba.

Ha nem foglalkozunk vele, akkor egy idő után a nedves közegnek köszönhetően penész, és gombáknak ad táptalajt.

Klíma karbantartás, klíma tisztítás Budapest – Optiklíma Kft

A klíma tisztítás, és karbantartás több okból is fontos:

  • először is egészségünk védelme. Ezeknek a felületeknek a tisztán tartása nagyon fontos egészségünkre nézve, hisz ezen keresztül fújja a levegőt a szobánkba
  • következő fontos tényező, a klíma élettartamának növelése, hiszen a szennyeződés a kültéri egységen megakadályozza a klíma megfelelő hőleadását! A kompresszor magasabb terhelése ily módon jelentősen lerövidíti a klíma élettartamát.
  • energiafelhasználása miatt is fontos odafigyelnünk. Az előbb leírtakból könnyen látszik, hogy a megnövekedett terhelés miatt a teljesítmény nő, így a fogyasztásunk is. Volt már rá példa nem egyszer, hogy ügyfelünk elkeseredve hívott minket a klíma rossz teljesítménye miatt. Jelentkezett már a beltéri egység nem megfelelő kifújt levegő hőmérsékletében, vagy nem lehetett érezni a kifújt levegő erősségét. Mindkét esetben sokszor a tisztítás is elegendő.
  • utolsó, és szintén nagyon fontos szempont a karbantartás mellett, hogy a GARANCIÁNK megmaradjon! A gyártók feltétele, az évi legalább egyszeri karbantartás klímaszerelő által elvégezve. Ennek igazolása, a klímához kapott kis füzet hátuljára került pecsét minden karbantartás után.

A tisztítás két részből áll:

  1. először a beltéri egységből eltávolítjuk a porszűrőket,
  2. majd lemossuk őket, utána következik a többi szűrő betét. Ezt követi a szűrők alatti hőcserélő felületek fertőtlenítése, illetve a légterelő lapátok, és ventilátor tisztítása. majd a kültéri egység tisztítása, csatlakozások ellenőrzése, és esetleges szivárgások keresése következik. Amennyiben indokolt (a kifújt levegő hőmérséklete nem megfelelő, vagy fagyás tapasztalható a kültéribe vezető csöveken) gáz hiány pótlása.
A klíma tisztítás rendszeressége függ a használattól is. Ha fűtésre, és hűtésre is használjuk, akkor ajánlott évente kétszer, ha csak nyáron hűtésre, akkor elegendő egyszer is.

Tisztítás megrendelése, és kapcsolat felvétel itt: Kapcsolat

Karbantartás árait megtalálja itt: Áraink Mindent a klímáról: Légkondicionáló – Wikipédia